Çocuk ve Gençlerde Beslenme

bebek beslenmesi

Okul Öncesi Çocuklarda Beslenme Önerisi

Bu yaş grubu için önemli olan sağlıklı yeme alışkanlığının kazandırılmasıdır. 1. Çocuğunuzun yediği her şeyin yüksek besin değeri taşıdığından emin olun. Yedikleri her besin değeri taşımayan gıda yerine daha faydalı yiyecekler tüketebileceklerini unutmayın. 2. İşlenmiş tahıl ürünleri yerine tam tahıllı ürünleri (tam tahıllı ekmek, tam tahıllı makarna, esmer pirinç, bulgur) tercih edin. 3. Tüketecekleri abur cubur miktarına sınır koyun ama unutmayın, bunları tamamen yasaklamak çocuğunuzun bunlara karşı daha çok merak duymasını sağlayacaktır.
çocuk ve ergen beslenmesi

Gençlerde Beslenme Önerisi

Sağlıklı beslenmenin faydalarını anlatarak gençlerin sağlıklı kalmalarına yardımcı olun. Genç çocuğunuzu beslerken şunları aklınızdan çıkarmayın: Gençlerin yetişkinlerden daha çok C vitaminine, kalsiyuma ve demire ihtiyacı vardır. Kemik gelişimi için kalsiyum, magnezyum ve D vitamini desteğini unutmayın. Sağlıklı bir cilt için gençlerin daha çok suya, life ve temel yağlara; daha az şeker ve işlenmiş yiyeceklere ihtiyacı vardır.
duygusal beslenme

Yemeğe Teşvik İçin Ne Yapılmalı

Çocuğunuz yemek mi seçiyor? Onlara yeni yemekler tanıtmak için bu sekiz taktiği deneyin. Çocuğunuzu yemek hazırlama sürecine dahil edin. Birlikte yemeklerinizin kaynağı olan manava veya pazara gidin. Onlara evde veya dışarıda yiyebilecekleri sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayın. Çocuklarınıza yemeklerinin üzerine koymaları için sağlıklı seçenekler sunun.